Arama

Fırat Üniversitesi Rektörü Demirdağ Fırat Meclisi’ni Ziyaret Etti

9 yıl önce

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Meclisini ziyaret etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Demirdağ Fırat Meclisi’ni Ziyaret Etti
ad image
ad image

Fırat Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çobanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Rektör Demirdağ;yönetime geldikleri dönemden itibaren Fırat Üniversitesinde yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.  Göreve geldiklerinde yaklaşık 29.000 öğrencisi olan üniversitenin, bugün 40,000 sınırına dayandığını,Fırat Üniversitesinin 40.Yılında 40,000 öğrenci amacına ulaştıklarını ifade etti.Her şehirde bir üniversite kurulduğunu anlatan Demirdağ, buna rağmen öğrenci sayısının artırılmasının başarı olduğunun altını çizdi.Öğrencilerin Fırat Üniversitesini seçmelerinde üniversitenin huzurlu bir ortamının bulunmasının, alanında yetkin öğretim üye ve elamanlarının bulunmasının yanı sıra, yeni açılan fakültelerin ve de bölümlerin etkili olduğunu söyledi.

 

Demirdağ;Öğrencilerimizin Elazığ’a Katma Değeri Var

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ’’Elazığ’ın öğrenci şehri olabilecek potansiyeli olduğu görülüyor. Öğrencilerimizin yaklaşık yarısı il dışından gelmektedir. Bu öğrenciler şehrimize ciddi bir katma değer kazandırmaktadır. Öğrenci sayımızın artması bu anlamda da önemlidir.

 

Üniversitenin bazı problemleri vardır. Bu problemlerin başında üniversite arazilerinin bir kısmının Milli Emlağa ait olmasıdır.Bu konunun çözülmesi durumunda yap-işlet-devret modeli ile üniversite öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu sosyal yaşam, barınma vb. konularında çok ciddi adımlar atılabilir’’dedi.

 

 

Demirdağ;Fırat Üniversitesi Büyük Bir Camiadır

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ’’Üniversite çalışanlarıyla birlikte 45,000-50,000 kişinin bulunduğu büyük  bir camiadır. Burada kişilerden kaynaklanan bazı münferit olumsuzlukların olması kaçınılmazdır. Ancak bu olumsuzlukların sürekli yaşandığı intibası bazen yaratılmak istenmektedir. Bu yaklaşımlar, hem üniversiteye hem de şehre zarar verir.   Eleştiriler her zaman olmalıdır. Ancak sadece olumsuzlukları ön plâna çıkarmak, yapılan başarılı çalışmaları görmemek, takdir etmemek şehrimize ve üniversitemize bir şey kazandırmaz’’dedi.

 

Demirdağ;Hastanede ki Bütün Bölümlerimiz Hizmet Veriyor

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ’’Elazığlı hayırsever iş adamlarımızdan, yeni bölüm, fakülte vb. binaların yapımı konusunda desteklerini bekliyoruz.Maalesef bu konuda, iyi bir noktada değiliz.  Araştırma Hastanesinde doktorların gittiği, akademik kadro bakımından bazı bölümlerde sıkıntı olduğu yönünde şehirde yaygın bir kanı var. Bugün Fırat Üniversitesi Araştırma hastanesinde öğretim üyesi eksikliği sebebiyle hizmet veremediğimiz hiçbir bölüm yoktur. Göreve geldiğimiz günden bugüne hastanedeki öğretim üyesi sayımız arttığı gibi, bölgenin ihtiyaç duyduğu yeni bölümler ve merkezler de açılmıştır. Artık hastanemizde organ nakli ile ilgili başarılı operasyonlar yapılmaktadır. Kısa süre önce başarılı karaciğer nakli, böbrek nakli hastanemizde yapılmıştır. Yine yeni doğan çocuk yoğun bakımı, ayakta tedavi kemoterapi ünitesi, iyod tedavi merkezi, uyku bozukları tedavi ve tanı merkezi vb. bölümler ve merkezler ilimize ve bölgemize hizmet etmektedir’’dedi.

 

Çobanoğlu;Fırat Üniversitesi Elazığ İçin Önemli

 

 

Fırat Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çobanoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken,Fırat Üniversitesinin Elazığ için önemine vurgu yaptı. Fırat Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çobanoğlu şu ifadeleri kullandı.’’Üniversite şehrin kalkınmasında birinci derecede rolü olan kuruluştur. Öğrenci sayısının artması şehrin ekonomisine ciddi katkıları var bunları görüyoruz.  Bugün 40.000 öğrenci sınırına ulaşmış olmamız Elazığ’ın “öğrenci” şehri olabileceğinin en büyük göstergesidir. Elazığ, bölgemizin en huzurlu şehridir. Bunu avantaja çevirmeliyiz. Daha fazla ve daha nitelikli öğrencilerin üniversitemize dolayısıyla şehrimize gelmelerini sağlamak, bu konuda somut ve sonuç alıcı çalışmalar yapmak sadece üniversitenin sorunu değil, şehrin tüm kurum, kuruluş ve STK’ların sorunu olmalıdır. Biz Fırat Meclisi derneği olarak bu konuda somut çalışmalar yapacağımızı buradan ifade ediyoruz. Bu konu sayın Valimizle olan toplantı da gündeme gelmiş, Sayın Valimiz Ömer Faruk Koçak’ın tavsiyesi ile Elazığ Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı, Fırat Üniversitesi ve Fırat Meclisi temsilcilerinden oluşacak bir komisyon kurulması kararlaştırılmıştır’’dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image