Arama

Guardian'dan ortalığı karıştıracak yazı

7 yıl önce

Britanya’nın saygın yayın kuruluşlarından The Guardian’ın yazarı Liz Cookman, ‘Eğer Amerika’nın geleceğini görmek istiyorsanız Türkiye’ye bakın’ başlığıyla çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Guardian'dan ortalığı karıştıracak yazı
ad image
ad image

 

Cookman, ‘Eğer Amerika’nın geleceğini görmek istiyorsanız Türkiye’ye bakın’ başlıklı yazısında ABD Başkanı Donald Trump’ın icraatlarından ‘korkanlara’ “Erdoğan bütün bu korkulanları çoktan yaptı" diye seslendi.

ERDOĞAN'A OLAY BENZETME

Cookman, “Eğer Trump’a karşı çıkmazsak bize neler olacağını gösteriyor. ABD başkanının ‘korkulan’ icraatlarını Erdoğan çoktan yaptı. Bunlar, ülkelerinin ileri taşımaktan çok kendi güçleriyle ilgilenen egomanyaklar” yorumunda bulundu.

“Türkiye hakkında birkaç makale okuyup, yorum kısmına ‘Uyanın, Erdoğan bir  
diktatör’ demek kolay” ifadelerini kullanan Cookman, “ABD’ye bakın, bu iş böyle başlıyor. Böl ve yönet. Ayrıca unutmayın; Türkiye yakın zamana kadar Ortadoğu’nun demokratik yol göstericisi olarak lanse ediliyordu. Ama birkaç yılda korku ve paranoyanın körüklenmesi ülkenin İslamcılığa ve ‘Büyük Birader’ devletine dönüştü” cümlelerini kaleme aldı.

‘BAĞIMSIZ MEDYA DESTEKLENMELİ’

Yazar, bir ülkenin basını düşman ilan etmesinin o ülkedeki insanların iktidardakiler tarafından kolaylıkla manipüle edilebileceğini belirtirken, “Türkiye’deki gazeteciler, sıklıkla neler olup bittiğini haber yapmakla tutuklanmamak için bütün haberi yazmamak ikileminde gidip geliyor. Yabancı gazeteciler bile kendilerine otosansür uygularken ‘başlarına herhangi bir şey’ gelmemesi için haberlerini iki kere kontrol ediyor” ifadelerini kullandı.

“Çok ileri gitmeden önce ABD’deki bağımsız medyanın kötülenmesine karşı çıkmalıyız” diyen Cookman, “Erdoğan’ın Türkiye için iyi olmadığı gibi Trump da Amerika için iyi değil. İkisi de ülkelerinin kimliklerini değiştiriyor. Sessiz kalarak, işbirliği yaparak, Trump gibi kişilere resmi ziyaret göndererek onların eline daha fazla güç veriyoruz” diyerek yazısını sonlandırdı.

 Recep Tayyip Erdoğan Guardian'a yazdı: Dünya mülteci yükünü Türkiye'yle paylaşmalı

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image