Arama

İngiltere: En kısa sürede çözülmesini umuyoruz

7 yıl önce

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Hollanda'da yaşanan krize ilişkin konuştu. Johnson, "Yaşanan krizin en kısa zamanda çözülmesini umuyoruz" dedi.

İngiltere: En kısa sürede çözülmesini umuyoruz
ad image
ad image

 

Bu toplum için etkileri ve ABD liderliğinin rolü önümüzdeki günlerde önemli bir tartışma konusu olacak. Ancak bu karar uluslararası ilişkiler göz önüne alındığında yapılmıştı. Saf ve basit iç politika biriydi.

Bir şey olursa, uluslararası topluluk, başkanın Amerikan halkına olan bağlılığını sergilediği fotoğraftaydı - ifade ettiği gibi Pittsburgh'u Paris'in üzerine koydu.

"Paris Anlaşması, Amerika'nın ekonomisini, uzun süredir ülkemizin pahasına zenginlik kazanmaya çalışan yabancı sermayelerden ve küresel eylemcilerden övgüyle görmek için özür dilemektedir" dedi. "Önce Amerika'yı koymazlar, ben de yaparım ve hep yapacağım."

Donald Trump, öncelikle ekonomi, istihdam ve deregülasyon konularında kampanya yürüttü. Yıllar boyunca iklim değişikliği konusunda birkaç tweet ve bir kenara bırakılmış olsa da - demetten en çok rastlanan çevreci konulardan biri olan "Çin'in aldatmacası" teklifi, tartışmalar ya da güdük kampanyası boyunca neredeyse hiç ortaya çıkmadı. .

Perşembe günü öğleden sonra Beyaz Saray Gül Bahçesinde güneş ışınlarına maruz kaldıklarında da aynı şey oldu. Temiz hava ve çevrenin sevilmesi hakkında bir kaç atış hattına rağmen, cumhurbaşkanının konuşması işler ve ekonomi ile ilgiliydi; Anlaşmanın ve ABD'nin uluslararası alay konusu olarak "haksızlığı".

 

Medya başlıklarıTrump: Dünya ABD'de daha fazla gülecek değil

Geleneksel olarak, çevresel konular iyi zamanlarda ABD'de önem kazanmaya ve seçmenlerin ekonomik geçiminden daha fazla endişe duyduğunda bir sırt üstü oyuna girme eğilimindeydi.

Gallup seçimlerine göre , Amerikalıların% 40'ı iklim değişikliği konusunda 2000 yılında çok fazla endişe duymuyordu; 9/11 saldırıları ve nokta çöküşünden sonra 2004'te% 26'ya düştü. Endişe, Büyük Durgunluk olayının ardından% 25'e düşmeden önce 2007'de tekrar% 41 oranında zirveye ulaştı.

Şimdi mesele yeniden yükselişte, geçen yılın aynı dönemine göre 8 puan yükselerek Mart ayında rekor bir seviyeye ulaştı.

Bazıları cumhurbaşkanının tavrının düşük saygınlığa sahip olanlardan gelen evrensel muhalefete yakınlaştığı anti-Trump fenomenine atfedilebilir. Dinamik, Obamacare reformlarının Cumhuriyetçiler tarafından yürürlüğe girme yasalarını kaldırmaya çabalamaya başlamasıyla kısa süre sonra ilk kez net-pozitif onay seviyelerine ulaştığı sağlık bakımıyla bu yılın başında kendini gösterdi.

Paris Belediye Sarayı açıldı

Şimdi soru, küresel ısınmanın ve çevresel konuların siyasi bacakları olup olmayacağı. Geçtiğimiz sonbaharda Demokratlar'a sırt çeviren Bernie-veya-büst seçmenleri ve Yeşiller Partisi taraftarlarının bir kısmı da dahil olmak üzere, eylemciler kesinlikle Bay Trump ve onun Cumhuriyetçilerini serbest bırakmak için motive olacak.

Paris anlaşmasının geri çekilme şekli yapılandırıldığı için, süreç 2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece birkaç hafta sonraya kadar tamamlanmayacak ve neredeyse konunun güvence altına alınması kampanyada bir takım şekillerde ortaya çıkacak.

Bay Trump ve partisinin zarar görüp görmeyeceği, uluslararası toplumdan aldığı azılığın veya ABD'nin dünya sahnesindeki etkisinin azalmasıyla bir alakası olmayacaktır ve önümüzdeki yıllar boyunca ABD ekonomisinin durumu ile çok daha fazla ilgilidir. .

Kömür ülkesindeki işler geri geliyor mu? ABD enerji sektörünün altında yatan ekonomik temelleri göz önüne alındığında, Başkan'ın yakında Pennsylvania'da açılacak yeni bir madeni övünmesine rağmen (bu sadece yaklaşık 70 yeni işlesonuçlanacak) pek olası görünmüyor .

 

Medya başlığıKömür, Trump altında geri dönüş yapabilir mi?

Beyaz Saray konferansta yaptığı konuşmada, Bay Trump, önümüzdeki yıllarda ABD ekonomisinin% 3 ila% 4 aralığında büyüyeceğini öngördü - bu gerçekleşirse onu yeniden seçilme yolunda ileriye götürecek hırslı bir işaret.

Bununla birlikte, bu işaretin altına girmek ve cumhurbaşkanı kayıp değil işler ve ekonomik büyüme engellenmedikçe kampanya yapmak zorunda kalacak. Eğer işçi sınıfı Amerikalılar mücadeleye devam ederse, son sekiz yıldır Demokratlar iktidarda kaldıklarında bu onun için satmak kadar zor olacak.

Pennsylvania'daki Trump taraftarları

O zaman düşünülmesi gereken tarihin kararı var. Bundan on yıllar sonra, Amerikalılar, ABD'nin yaklaşan bir çevre felaketine karşı bir şans tanımadığı ve silktiği 1 Haziran 2017'yi kaçırmış bir fırsat olarak görüyordu. Durum buysa, bir parti - bir başkan - suçlanacak.

Veya eğer Cumhuriyetçiler haklıysa ve korkunç iklim uyarıları aşırı yüklüyse, tarih tarihi bir dipnottan başka bir şey değildir.

Kısa süre ve uzun sürede, Bay Trump ve Cumhuriyetçiler, dünyanın geri kalanına ve kendi ulusunun yarısına karşı bahis yapan politik rulet oynuyorlar. Tekerlek durduğunda yanlış noktada olma fiyatı yüksek olacaktır.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image