Arama

Karahan MASSAD'a Konuk Oldu

8 yıl önce

Maden Alacakaya Arıcak Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği Çarşamba toplantılarının bu haftaki konuğu Elazığ TKDK il koordinatörü Turan Karahan oldu.

Karahan MASSAD'a Konuk Oldu
ad image
ad image

MASSAD Yönetim Kurulu Başkanı Feti Ahmet Gel MASSAD la ilgili bilgiler verdi.

 

Kuruluş amacımız bölgemiz için stratejik projeler hazırlamak .Birliktelikle bölgemiz sorunlarına çözümler üretmektir dedi.

 

TKDK nın projelerinden bölgemiz ciddi oranda istifade etmekte Bu minvalde size teşekkür ederiz. Kurumunuz ilimizde çok aktif ve çok başarılı. Alanda çalışmalarınız takdirle karşılanıyor.Başarılarınızın devamını dilerim dedi. Bu günde burada bölgemiz ile ilgili birşeyler üretirsek toplantılarımız ve temaşalarımız MASSAD olarak amacına ulaşacaktır dedi ve sözlerini teşekkür ederek noktaladı.

 

MASSAD Başkanı ve Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu üyelerine davetlerinden ötürü teşekkür ederek oluşumunuz ve derneğiniz çok başarılı sizleri tebrik edere başarılarınızın devamını dilerim dedi.

 

Bildiğiniz üzere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü olarak Varlık sebebimiz; AB ve uluslar arası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamaktır. Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla, 4 Mayıs 2007 tarihinde Yüce Meclisimiz tarafından kabul edilen 5648 sayılı “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” 18/05/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 



Ayrıca bu kanun ile tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması hedeflenmektedir. Bu amaç ile kurulmakta olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslar da bu kanun ile düzenlenmiştir. 



Anılan kanunla kurulan kurum 25 şubat 2008 tarihinde Avrupa Komisyon tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulayacaktır. Söz konusu Programla; tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında desteklenmesi amacı ile 2007–2013 döneminde uygulamaya konulacak ve AB hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır. 



KARAHAN :Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir dedi.



Bu kapsamda uyguladığımız program ve projelerin hedefleri şunlardır: 



- Yerel potansiyel ve kaynaklara dayalı olarak kırsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi. 


- Gelir ve istihdam imkânlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi, insan kaynaklarının ve örgütlenme düzeyinin geliştirilmesi. 


- Fiziki ve sosyal altyapı hizmetlerinin yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi. 


- Kırsal çevrenin, doğal ve kültürel varlıkların korunarak geliştirilmesi suretiyle kırsal toplumun refahının artırılmasıdır. 
 


Bu uyum çalışmalarının amacı, ülkemizin insan kaynakları potansiyelinin nicel ve nitel özelliklerini de dikkate alarak halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi, mevcut doğal ve finans kaynakları ile yapay olarak elde edilebilecek tüm imkânların en akılcı bir şekilde kullanılmasıdır. 



Kırsal alanların geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızda daima göz önünde bulundurduğumuz ilkelerin bahsedeyim diyen KARAHAN şöyle devam etti.

- Kırsal ve tarımsal kalkınmayı bir bütün olarak ele alınmalıdır. 


- AB’nin tarım ve kırsal kalkınma politikalarına uyumunun sağlanması gerekmektedir. 


- Ulusal kalkınma planları ile uyumlu kırsal kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi. 


- Kırsal kalkınmaya yönelik tüm projelerin yürütülmesinde ilgili kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanması gerekmektedir. 


- Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve yararlanıcıların karar alma ve uygulama süreçlerine katılımının sağlanmalıdır. 


- Kırsal alanlara yönelik etkili bir finansman sisteminin oluşturulması. 


- Doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir bir şekilde kullanılması gerekmektedir. 



KARAHAN : IPARD-II PROGRAMINDA YENİ SEKTÖRLERİMİZ VAR”

 


Yeni sektörleri destekleyeceklerini müjdeleyen Nazlı, “Daha önce IPARD-I Programında olmayan fakat IPARD-II Programında olan bazı sektörlerimiz var. Mesela bize çok talep gelen yumurta tavukçuluğu IPARD-I Programında destek kapsamında değildi. Kanatlı sektöründe etlik pilici destekliyorduk ve hindiyi destekliyorduk. Şimdi yumurta tavukçuluğunu da destekleme kapsamına aldık. Bu alanda yapılacak projeler destek kapsamına girecek. Kaz yetiştiriciliğini de destek kapsamına aldık.”

 

 

“EN BÜYÜK YENİLİK: YENİLENEBİLİR ENERJİ DESTEĞİ” 

 


IPARD-II’de en büyük yenilik ise yenilenebilir enerji desteği. Bu daha önce Türkiye'de hiç kimsenin vermediği bir destekleme sistemi. Belediyeler için yüzde yüz destek sağlayacağız. Üst limitimiz 1 milyon 200 bin avro; yani yaklaşık 3,5 milyona yakın bir bütçe sağlıyoruz. Bunun tamamını biz destekleyeceğiz. İlgili belediyeden veya il özel idaresinden bir kuruş para çıkmayacak. Yine aynı kapsamda yenilenebilir enerjiyi gerçek kişiler için de destek kapsamına alıyoruz. Yenilenebilir enerji, özellikle güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi önemli enerji kaynaklarından bir tanesi ile ilgili proje yapmak isteyen vatandaşlarımızı da aynı şekilde destekleyeceğiz.”

 

 

MASSAD ‘ın ve bölgeniz de yapılacak tüm projelere kurumumuz olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız diyen KARAHAN teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image