Arama

Mısıra Kalkan Rabia Elleri Doğu Türkistan'a Da Kalksın !‏

8 yıl önce

Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş;''Doğu Türkistan'da Kızıl Çin tarafından katliama ve işkenceye maruz kalan Doğu Türkistanlılar için Sendika binasında basın toplantısı düzenledi.

Mısıra Kalkan Rabia Elleri Doğu Türkistan'a Da Kalksın !‏
ad image
ad image

Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş;''Ramazan ayının dünyanın diğer coğrafyalarında Türkiye'deki gibi geçmediğini, zulüm altında olan Müslüman soydaşlarımızın ağır baskılar ve saldırılar ile karşı karşıya kaldıklarını'' ifade etti.

 

Kızıl Çin esareti altında bulunan Ata Vatanımız Doğu Türkistan'da bulunan Uygur Türklerinin her Ramazan ayında olduğu gibi oruç tuttukları ve ibadet ettikleri için işkencelerle ölüme maruz kaldıklarını ve Doğu Türkistan Müslüman-Türklerine uygulanan bu zorba, insanlık dışı işkenceleri kınadığını belirten Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş açıklamasına şöyle devam etti; ''Kızıl Çin,işgal ettiği Doğu Türkistan toprakları dışında da baskı ve zulümlerine devam ediyor. Daha önce basın açıklamalarıyla dile getirmiş olduğumuz;Tayland'a kaçmayı başaran 367 Doğu Türkistanlı kardeşimiz oradaki esir kampında tutulmakta ve Kızıl Çin'in baskısıyla Tayland  esir edilen kardeşlerimizi Kızıl Çin'e iade etmeyi düşünüyor.Hiçbir insan Hakkı ve yaşam hakkı tanımayan Katil Çin bu kardeşlerimizi acımadan öldürecektir.Çok geç kalmadan haber alamadığımız 367 Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin Türkiye ye getirilmesi gerekmektedir.Başta Türkiye olmak üzere Müslüman olduğunu söyleyen Devletler,BM bu zulme ve bu katliama sessiz kalmamalıdır.

 

Aktif Sağlık-Sen olarak; Tüm STK'ları Doğu Türkistandaki zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz! Mısır ve Filistin için gösterilen hassasiyetin Doğu Türkistan içinde gösterilmesini bekliyoruz!Mısır için kalkan rabia ellerinin Doğu Türkistan içinde kalkmasını bekliyoruz!

 

Mısır,Filistin,Suriye için yapılan dua programlarının, kınama açıklamalarının Doğu Türkistan içinde yapılmasını bekliyoruz.

 

Ramazan ayında düzenlenecek olan  iftar yemeklerinin iptal edilerek, bu davetlere ödenecek paraları,Zekat ve fitreleri Doğu Türkistan başta olmak üzere Suriye ve Filistin'e yardım olarak gönderelim.Çin mallarını boykot edelim.

 

Tüm yasaklara, işkencelere ve hatta ölüme rağmen dinlerinden ve kimliklerinden dönmeyen kardeşlerimize Allah'dan yardım,Geçtiğimiz günlerde şehit edilen 28 soydaşımıza da rahmet diliyorum'' dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image