Arama

Noel Edmonds, sahtekarlık haklarının ihlali nedeniyle 'aşağılayıcı' iş çöküşünden sonra 50 milyon avro için bankaya dava açtı

6 yıl önce

NOEL Edmonds, HBOS dolandırıcılık skandalı sırasında "derin üzüntü ve aşağılanma" yaşadığını iddia eden yıldızla Lloyds Banking Group'a karşı 50 milyon £ tazminat talebi başlattı.

Noel Edmonds, sahtekarlık haklarının ihlali nedeniyle 'aşağılayıcı' iş çöküşünden sonra 50 milyon avro için bankaya dava açtı
ad image
ad image

 

Raporda, Fırsat ya da Fırsat Yok Ana Sözcüsü avukatlar, eski HBOS personelinin eylemlerinden kaynaklanan "muazzam ekonomik kayıp, sıkıntı ve rahatsızlıktan" ödemek için Lloyds'un patronu Antonio Horta-Osorio'ya yazdıklarını öne sürüyorlar.

Yolsuz HBOS finansörler grubu, üst düzey fahişeler ve lüks tatillerdeki kârları boşa harcamadan önce çeşitli işyerlerini tahrip eden 245 milyon TL kredi dolandırıcılığı yapmak üzere bu yılın başında hapse atıldı.

Lloyds'un mali kriz sırasında 2009'da felakete el koyan bir bankayla kurtarılamasından kısa süre önce, 2003 ve 2007 yılları arasında sıkıntı çeken ve yaşanan küçük işletmelerle iştigal eden Reading'deki HBOS bölümünde aldatmaca yapıldı.

Geçtiğimiz ay Lloyds Banking Group, HBOS skandalı mağdurlarına tazminat ödemek için 100 milyon Pound tutarında bir kayıp verip, City watchdog, borç merciindeki patronların aldatmadan ne haberdar ettiğini araştırmaya başladı.

Banka, Şubat ayında iki eski HBOS çalışanı da dahil olmak üzere altı kişinin 47 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldığı skandal sırasında yapılan sahte kredilerin yaklaşık 250 milyon doları olduğunu açıkladı.

Davaları sırasında, müşterilerin Quayside Corporate Services (QCS) adlı danışmanlık firmasına başvurması için nakit rüşvet içeren aldatmacayla, üst düzey fahişeler, lüks tatiller ve pahalı saatlerde suçlarının kârlarını boşa harcamış oldukları ortaya çıktı.

Arızalı işler daha sonra QCS tarafından elden ele geçirildi.Edmonds'un iddiasına göre, eski işyerinde olan Unique Group'u imha etmekle görevli eski HBOS çalışanlarından biri olan Mark Dobson'ı elinde tutuyor.

Lloyds, Edmonds da dahil olmak üzere 64 kurbanına tazminat teklifinde bulunmanın Mayıs ayında başlayacağını ve bankacılık grubu tarafından ayrılan 100 milyon sterlinlik bir tencereden geleceğini söyledi.

Keystone Law'tan Bay Edmonds'ın avukatı Jonathan Coad, paketin yarısını Noel'in Ev Partisi'nin ev sahibesine gitmek için bastıracağını söyledi.

Dedi ki: "100 milyon poundun yarısını müvekkilime götürmesini bekliyoruz ve Lloyds'ın hükümlerini büyük oranda artırması bekleniyor" dedi.

Bay Horta-Osorio'ya gönderilen mektupta Bay Edmonds'un "başarılı bir ticaret girişimcisi olarak ününü ticaret imparatorluğunun çöküşüne yönelik medyayı aşağılayan medya tarafından yok edildi" diyor.

Kayıtlar, Noel'in Evi Partisi'nin ev sahibinin iddiasını, konuşma olaylarından elde edilen kayıpları da içerdiğini gösteriyor.

Avukatları, güçlü sözlü mektupta şunları söylüyor: "Bu kişiler, yolsuzluk faaliyetleri yüz milyonlarca kilo müşterim için kayıplara neden olan dolandırıcılar, ayrıca acı çeken derin üzüntü ve aşağılanma ile de dolaşıyorlar.

"Başarılı bir ticaret girişimcisi olarak müvekkilimin itibarı, ticaret imparatorluğunun çöküşüne yönelik medyayı aşağılayan medya tarafından tahrip edildi."

Bay Edmonds, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Avukatlarımın, yöneticileri tarafından bana karşı işlenen dolandırıcılık sonucu maruz kaldığım kayıplar için Lloyds'dan tazminat talep eden ayrıntılı bir talep mektubu gönderdiğini onaylıyorum.

"Şu anda Bay Horta-Osorio'nun sözüne göre gerçek olduğuna ve şu anda hem işletmelerimin yok edilmesi hem de şöhretimin önemli ölçüde zarar görmesi için" oldukça, hızlı ve uygun bir şekilde "telafi edilmemi sağladığına güveniyorum. Mahkemeler vasıtasıyla Lloyds'a karşı açtığımı iddia edeceğim "dedi.

Bay Horta-Osorio, bankanın HBOS Reading'te işlenen suçların kurbanlarının "oldukça, hızlı ve uygun bir şekilde telafi edildiğini" kesinlikle "kesinlikle" tespit ettiğini belirtti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image