Arama

Uygur Türkleri Kardeşlerimize Soykırım Uygulanıyor

8 yıl önce

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yazılı bir mesaj yayınlayarak Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik katliamlarının kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu, yeryüzünde huzur ve barış ortamının inşa edilmesinin dünya üzerinde akan Müslüman kanının durmasına bağlı olduğunu belirtti.

Uygur Türkleri Kardeşlerimize Soykırım Uygulanıyor
ad image
ad image

Dünya üzerinde Müslümanların baskı, şiddet ve asimilasyona maruz bırakıldığını, özellikle Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerine yönelik insanlıkla bağdaşmayan uygulamaların Ramazan ayında da devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, mesajında görüşlere yer verdi:

 

“Çin Devleti’nin sadece dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı Doğu Türkistanlı Müslümanlar kardeşlerimize yönelik baskılar ve zulümler devam etmektedir. Oruç tutulmasına izin verilmeyen, ibadet yapmaları engellenen ve her türlü baskılarla inançlarından ve kimliklerinden uzaklaştırılmak istenen bu uygulamalar ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Dünya kamuoyu ve insanlık vicdanı;  Gazze’de, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de, Mora’da, Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi ne yazık ki Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden gelmekte ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Zulmün biran önce durdurulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün kurum ve devletlerin üzerine düşen görevi yaparak bu soykırımın durdurulmasını, yeryüzünde yaşanan bütün zulüm ve acıların dinmesini, akan Müslüman kanının durmasını ve dünya üzerinde kalıcı barışın bir an önce inşa edilmesini temenni ediyorum” 

Elazığ Haber, Merkezi

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image