Arama

Elazığ'da Anne Üniversitesi Başlıyor

9 yıl önce

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın seçim öncesi vaatlerinden biri olan ‘Anne Üniversitesi’ için ilk adımlar atılarak Fırat Üniversitesi ile protokol imzalandı.

Elazığ'da Anne Üniversitesi Başlıyor
ad image
ad image

 Elazığ Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (EBSEM) kapsamında Fırat Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan  ‘Anne Üniversitesi’ protokolü törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, F.Ü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Çolak ile F.Ü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Turan katıldı.

 

Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle yürütülecek olan  ‘Anne Üniversitesi’ 14 Şubat’ta açılacak. Başvurular ve öğrenci kayıtları 28 Ocak -  13 Şubat tarihleri arasında Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılabilecek.

 

 Başvuru için gerekli olan belgeler ise; nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve diploma fotokopisinden oluşacak.

 

‘Anne Üniversitesi’ projesi kapsamında verilecek dersler, İnsan İlişkileri ve İletişim, Sağlıklı Beslenme ve Yaşam, Eğitimde Ailenin Rolü, Girişimcilik, Boş Zaman Değerlendirme, Temel Dini Bilgiler, Ev Ekonomisi ve Yönetimi, Değerler Eğitimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Kuran-ı Kerim ve Osmanlıca olacak.

 

‘Anne Üniversitesi’ projesi kapsamında amaç; annelerin bilgilerini zamanın şartlarına göre güncelleyerek gelişimlerini sağlamak, genç nesillerle yetişkinler arasındaki açığı kapatmak, annelerin sosyal hayatta daha fazla yer almasını sağlamak, annelerin bilgisi becerisini geliştirmek olarak belirlendi.  

 

İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Anne Üniversitesi’nin kurulması ile ilgili Elazığ Belediyesi ile imzalanan işbirliği protokolünde Fırat Üniversitesi olarak eğitim noktasında her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Fırat Üniversitesi’nin budan sonrada bütün paydaşları ile birlikte çeşitli işbirlikleri yapacağını söyledi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu ifade ederek, Elazığ Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarda en çok faydalandıkları, birlikte çözüm ürettikleri yakın paydaşlarından biri olduğunu söyledi. Başkan Yanılmaz, imza töreninde yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 

“Anne Üniversitesi’ bir ailenin sağlam temele oturması babadan ziyade anneyi ilgilendiriyor. Dolayısıyla çocukların yetişmesinde annelerin faktörü çok büyüktür. Bu açıdan annelerimizin daha bilinçli ve çocuklarına verecekleri bilginin daha temel kaynaklara oturması için seçim öncesi vaatlerimizden biri olan ‘Anne Üniversitesi’ni hayata geçiriyoruz.

 

Anne Üniversitesi’nin ilk eğitimi 14 Şubat’ta olacak. Bu tarih Sevgililer Gününe denk geliyor. Ve bu eğitim bir sevginin, muhabbetin, içtenliğin başlangıcı olacak. Hepimizin inancıda şudur ki gerçek sevgililer sevgilisi Hz peygamberimizdir, Ona olan sevgimiz, ona olan inancımız, yaptığımız her türlü hizmetlere yansıyacaktır. Tam yeri gelmişken bu vesile ile Fransa’da peygamberimize yapılan çirkin saldırıları da kınıyorum. Biz Müslümanlar bizi yaratan ve o yaratanın gönderdiği yüce elçinin varlığından dolayı var olduğumuzun inancı içindeyiz.”

 

Konuşmaların ardından Anne Üniversitesi protokolü Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile F.Ü Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ arasında imzalandı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image