Arama

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş Yarıyıl Mesajı Yayınladı

9 yıl önce

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş 2014-2015 Eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş Yarıyıl Mesajı Yayınladı
ad image
ad image

     Çocukların bugün karneleriyle birlikte sevinci veya endişeyi bir arada yaşayabileceklerini söyleyen Ahmet Bağlıtaş ;

 

Bu tatil öğrencilerimizin eğlenmeleri, oyun oynamaları, daha fazla kitap okumaları, sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeleri ve başarısız oldukları derslerin üzerinden geçerek eksikliklerini tamamlamaları için önemli bir fırsat olacaktır.

 

Sevgili öğrenciler;

 

15 günlük tatil süresince dinlenmek ve eğlenmek sizlerin en doğal hakkınız. Bu süreyi verimli bir şekilde kullanarak hem tatilinizin keyfini çıkarın, hem de varsa kötü derslerinizi gözden geçirerek ikinci döneme hazır bir şekilde girin.

 

Almış olduğunuz karneler sizin başarınızın bir ölçüsü değil, çalışmanızın ölçüsüdür. Bu nedenle kötü notlarınız için üzülmeyin. Bu notların telafisi için daha çok çalışarak ikinci döneme hazır bir şekilde başlayın.

 

Sizler bize hem ailenizin emaneti, hem de yarınlarının teminatı olduğunuz bu güzel ülkenin emanetisiniz. Siz sevgili öğrencilerimizin başarısı aileniz kadar biz eğitimcileri de mutlu etmektedir.

 

Ara dönemde almış olduğunuz notlar ile kendinize yeni bir yol haritası çizebilir, ikinci döneme daha hazır bir şekilde girebilirsiniz.

 

Bu tatil kendinizi geliştirmek, eksiklerinizi gözden geçirmek, yeni döneme yeni heyecan ve gayretle başlamanız için iyi bir fırsat olacaktır. Bir dönem boyunca yoruldunuz. Güzel bir tatili hak ettiniz. Tatilinizde derslerinizi gözden geçirirken dinlenmeyi ve arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin.

 

Değerli Anne ve Babalar;

 

Her zaman olduğu gibi çocuklarınızın eğitim döneminde de en çok iş, siz anne ve babalara düşmektedir. Çocuklarınızın aldıkları karne, asla onların başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değildir.

 

Çocuklarımızın her biri farklı bir dünya, farklı bir psikolojiye sahiptir. Çocuklarınızın bu dönem almış oldukları notlar onların başarısından çok öğrenebildikleri ile ilgilidir. Bu nedenle çocuklarınızı notları ile değerlendirmek yerine, eksik gördüğünüz yönlerini geliştirmesi için çocuklarınıza rehberlik ediniz.

 

Unutmayınız ki karne notları tek başına öğrenci başarı ve yeteneklerinin ölçüsü değildir. Her çocuğun karne notları ile ölçülemeyen çok farklı yetenek ve kabiliyetlere sahip olabildiğini unutmayın.

 

Asla çocuğunuzu bir başkasıyla karşılaştırma yanlışına düşmeyin.  Almış olduğu notlara göstereceğiniz aşırı tepkiler çocuğun psikolojisinde onarılmaz yaralar açabilir. Yapacağımız şey çocuğumuza anlayışla ve şefkatle yaklaşmak, çalışarak tüm zorlukları aşabileceğini onlara öğretmektir.

 

Değerli Meslektaşlarım;

 

 Dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik mesleğini icra etmektesiniz. Öğretmenler olarak bize emanet edilen sevgili çocuklarımızı şekillendirirken anne baba şefkati ile onlara yaklaştığınızı, onları kendi çocuklarınızdan ayırmadığınızı biliyorum.

 

Çocuklarımız bizim en büyük hazinemizdir. Bu hazineyi işleyip paha biçilmez birer mücevhere dönüştürmek de bizim görevimizdir.

 

 Sermayesi insan olan yeryüzündeki tek meslek olan öğretmenlik mesleğini icra ederken unutmamamız gereken tek gerçek, geçmişin mirasçıları değil, yarının emanetçileri olduğumuzu hatırlayıp, geleceğin sahibi çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlayabilmektir.

 

Bilimin ve Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde artık en önemli sermayenin insan gücü ve akıl olduğu gerçeği yadsınamaz bir gerçektir. Bizler çocuklarımızı yarınlara hazırlarken hem çağı ve çağın gereklerini öğretecek, hem de ahlaki ve kültürel değerlerimizi çocuklarımıza mutlaka aşılayacağız.

 

Unutmayınız ki değerlerine sahip çıkan, doğru bilgiye ulaşan ve bu bilgiyi nerede ne amaçla kullanabileceğini bilen bir gençlik yetiştirmek biz eğitimcilerin elindedir. Bu büyük sorumluluğun farkında olarak görev yapan tüm değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin sonuna geldiğimiz bu günlerde başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına, öğretmenlerimize ve anne babalarımıza güzel bir tatil diliyorum. Bizler görevimizin başında olarak onların ikinci eğitim dönemine sorunsuz olarak başlayabilmeleri için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image