Arama

Elazığ'da Anne Üniversitesi'nde Ders Zili Çaldı

9 yıl önce

Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Anne Üniversitesi'nde, dersler başladı.

Elazığ'da Anne Üniversitesi'nde Ders Zili Çaldı
ad image
ad image

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış programına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Anne Üniversitesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Turan, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ile Anne Üniversitesi öğrencileri katıldı.

 

Törende konuşan Rektör Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekerek, "Bu organizasyonun annelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımızı bu projesinden dolayı kutluyorum. Değerli zamanlarını bu konuya ayıran öğretim üyesi arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Daha sonra söz alan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da katkılarından dolayı Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ'a teşekkür ederek, Anne Üniversitesi'nin hazırlıklarına seçim öncesi başladıklarını ve sosyal belediyecilik projelerinden biri olduğunu söyledi.

 

Başkan Yanılmaz konuşmasında anneliğin önemine vurgu yaparak, "Yeryüzünde İslam dininin annelere vermiş olduğu değeri, hiçbir din ve hiçbir kültür vermemiştir. Yüce dinimiz ey insanlar cennete girmek istiyorsanız, öncelikle annelerinize saygılı olun, hürmetkar olun diyor. Yüce dinimiz anneyi korumuş ve kutsallaştırmıştır" dedi.

 

Tarih boyunca milletimizin annelere büyük önem verdiğine de dikkat çeken Başkan Yanılmaz, Osmanlı devlet protokolünde padişahtan sonra ikinci söz sahibinin padişahın annesi olduğunu, bunun da anneye verilen önemin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

 

Başkan Yanılmaz, "Yeni Türkiye, yeni Elazığ sizlerin ellerinde büyüyecek, gelişecek ve güzelleşecektir" dedi.

 

Bu konuda katkı sağlayan öğretim görevlilerine de destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Yanılmaz, "Biz Elazığ Belediyesi olarak, bilgilerini paylaşmaları için hocalarımıza alan açtık, fırsat verdik. Bilgileriniz sizde saklı kalmasın, bilgilerinizi aktarın dedik. Onlar da katkı sağladılar " diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Anne Üniversitesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Turan, okur-yazar olan anne ve anne adaylarına daha kültürlü daha nitelikli bir yaşam standardı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Toplumu inşa eden ve yönlendiren unsurlardan en önemlisinin anne olduğunu dikkat çeken Turan, annelerin eğitim ve kültürlerine katkı sağlamanın büyük önem taşıdığını kaydetti. Doç.Dr.Turan daha sonra katılımcılara yönelik, 'Beden Dili' konulu ilk dersi verdi.

 

ANNELERE 10 AYRI DERS VERİLECEK

 

Belediye Meclis Salonu'nda, cumartesi günleri 09.00-15.45 saatleri arasında anne ve anne adaylarına İnsan İlişkileri ve İletişim, Sağlıklı Beslenme ve Yaşam, Eğitimde Ailenin Rolü, Girişimcilik, Boş Zaman Değerlendirme, Temel Dini Bilgiler, Ev Ekonomisi ve Yönetimi, Değerler Eğitimi, Aile Sosyolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Kuran-ı Kerim ve Osmanlıca dersleri verilecek.

 

Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Turan, Yrd. Doç.Dr. Mikail Tel, Yrd. Doç.Dr. Burcu Gezen Şen, Yrd. Doç.Dr. Yelda Sevim, Yrd. Doç.Dr. Muzaffer Özli, Arş. Gör. Eyüp Bozkurt ve Kur-an'ı Kerim Öğreticisi Fatma Özli  tarafından verilecek eğitimler, 4 Nisan'da tamamlanacak.

 

Anne ve anne adaylarını geleceğe hazırlama ve donanımlarına katkı sağlamayı amaçlayan Anne Üniversitesi'nin tamamlanmasının ardından katılımcılara Elazığ Belediyesi  ve Fırat Üniversitesi onaylı sertifika verilecek.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image