Arama

Emrah Aydemir , Hong Kong'un RadioTelevision Hong Kong İçin Türkiye'yi Yazdı

8 yıl önce

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştrıma Görevlisi Emrah Aydemir, iletişim alanında dünyanın önemli akademisyenlerinden New York Eyalet Üniversitesi Profesörü Junhao Hong ile 1928 yılında kurulan,Hong Kong’un en eski yayın istasyonu olan ve kamu hizmeti yayıncısı kuruluşu olarak yayın yapan “Radyo Televizyon Hong Kong (RTHK)” içinTürkiye’deki kamu ve özel radyo-televizyon medyasını yazdı.

Emrah Aydemir , Hong Kong'un RadioTelevision Hong Kong İçin Türkiye'yi Yazdı
ad image
ad image

Aydemir, dünyada önemle takip edilen ve uluslararası olarak çok önemli isimlerin makalelerinin yer aldığı “RadioTelevision Hong Kong, MEDIA DIGEST” de yayınlanan makalesinde Türkiye’deki kamu hizmeti yayıncılığı ve özel yayıncılıkla ilgili gelişmeler ve tartışmaları anlattı. 



Aydemir, makalesindeTürkiye’de radyo-televizyon medyasının etkisi açısından son derece önemli bir konumda olduğu, kamu yayıncılığının uzun bir geçmişe sahip olduğu ve özel radyo-televizyon kuruluşlarındaki sayısal artışın, siyasi hedefler ve ekonomik amaçlarla iç içe yaşadığını belirtti.



İletişim Uzmanı Aydemir,Türkiye’de kamu ve özel radyo-televizyon yayıncılığının demokratikleşmeye olan etkisinin tüm toplum tarafından sorgulandığını buna karşın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin Türk medya sektörü için önemli düzenlemeler getirdiğini ifade etti.



Aydemir, TRT’nin Türkiye ile ilgili olumsuz algıların giderilmesinde, kültürel, dini ve değer yargılarının ifade edilmesinde ve pozitif bir görüntü oluşturulmasında kullanıldığını dile getirdi.Özellikle TRT-6’nınarka planda Terör Örgütü PKK’nın propaganda savaşına karşılık olarak kullanıldığını, demokratik bir Türkiye’nin varlığıyla ilgili önemli mesajlar sunduğunu, Türkiye’nin Kürtlerle stratejik iletişiminde önemli bir araç olduğunu,Türkiye’nin iç ve dış politikaları için bilgiyi etkin kullanacağı ve proaktif davranacağı önemli bir özgürlük-güvenlik dengesi uygulaması olarak hizmet edeceğini söyledi.



Aydemir, medya kuruluşlarına önemli eleştirilerde getirdi: “Türkiye’de radyo-televizyon yayıncılığı bilgili bir toplum oluşturulmasına etki etmemektedir. Özellikle Türkiye’de özel radyo-televizyon medyasının çoğu insanları şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk eden; halkı sınıf, ırk, dil, din, mezhep ve bölge farkına göre düşmanlığa tahrik eden yayınlar yaparak Türkiye’de belirtilen genel yayın ilkeleri hiçe sayılmakta ve yayıncılık çıkarlara alet edilmektedir. Demokratik gruplar arasında fırsat eşitliğini sağlamayan Türk radyo-televizyon medyası Avrupa Birliği üyelik sürecinde yaşanan ilerlemeye rağmen ifade ve basın özgürlüğünü insan hakları savunucusu olarak uygulamaktan ziyade ya hükümeti desteklemek için ya da muhalefet yapmak için kullanmaktadır. Yani demokrasi yanlısı toplumun çıkarlarını düşünen bir tarafsızlık, kesinlikle söz konusu değildir.”

Elazığ

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image