Arama

Genel seçim 2017: Corbyn, terörle 'yurtiçinde ve yurtdışında' değişim sözü verdi

6 yıl önce

Jeremy Corbyn, Birleşik Krallık dış politikasının bir İşçi Hükümeti uyarınca ülkeye "tehdidi arttırmaktan ziyade azalttığını" söyledi.

Genel seçim 2017: Corbyn, terörle 'yurtiçinde ve yurtdışında' değişim sözü verdi
ad image
ad image

 

Manchester'daki saldırı sonrasında seçim kampanyası devam ettiği için "pek çok uzman" İngiltere'nin yurtdışındaki savaşlara katılımını evdeki terörle ilişkilendirdiğini söyledi.
Yetkili, polis harcamalarını düşürme sözü de verdi ancak saldırı suçlamaları teröristlerin sorumluluğunu da taşıyor.
Rakipler, 22 kişiyi öldüren saldırının ardından günlerce konuşmasını eleştirdiler.
Dışişleri Sekreteri Boris Johnson, İşçi Partisi liderinin teröristlerin eylemlerini "meşrulaştırmaya" ya da meşrulaştırmaya çalışmasının "kesinlikle korkunç" olduğunu söyledi.

Lib Dem Lider Tim Farron, Bay Corbyn'i Manchester'daki "grotesk" saldırıyı "siyasi bir nokta" oluşturmakla suçladı.

Bay Corbyn, büyük siyasi partilerin Pazartesi gecesinin Manchester Arena'daki intiharı bombalamasını takiben, kampanya izine döndükleri konuşmasını yaptı.
İşçi Partisi, yeni bir dış politika yaklaşımı ve polis, NHS ve güvenlik hizmetleri için daha fazla para ile "güç kazanırsa" evde bir değişiklik ve yurtdışında değişim sözü verdi.
Saldırıdan sonra İngilizlerin birlikte durmaları nedeniyle "dar bir siyasi nokta" oluşturmak istemediğini belirtti.
Ancak şunları söyledi: "Terörizmin sebeplerinin bilinçli bir şekilde anlaşılması, halkımızın güvenliğini koruyacak, terörizmi sağlamak yerine savaşırken etkili bir yanıtın vazgeçilmez bir parçasıdır."

"İstihbarat ve güvenlik hizmetlerimizdeki uzmanlar da dahil olmak üzere pek çok uzman, evde burada başka ülkelerde ve terörizmde bulunduğumuz veya desteklenen veya savaşan savaşlar arasındaki bağlantıları belirtti" dedi.
Ancak şunları ekledi: "Bu değerlendirme asla çocuklarımıza saldıranların suçunu azaltmıyor.
"Bu teröristler eylemlerini açıklamak için sonsuza kadar çürüyecek ve affedilmeyecek bir şekilde tutulacaklar.
"Suçlama teröristlerle yapılır, ancak halkımızı korumak için güvenliğimizi tehdit eden şey hakkında dürüst olmalıyız."
O, nedenlerin "kesinlikle dış politika kararlarına indirgenemeyeceğini" de belirtti ve "gençlerin çoğunlukta intihar şiddeti alt kültürü" geliştirdiği hapishane sisteminin "kaynaklara ve reforma" da ihtiyacı olduğunu söyledi.
Bay Corbyn, bir İşçi Partisi hükümetinin polise daha fazla para tahsis edeceğini ve güvenlik hizmetlerinin "cinayet ve mağdur etmek isteyenler hakkında bilgi toplamak için" yeterli kaynağa sahip olmasını sağlayacağını söyledi.
İngiliz birliklerini konuşlandırırken, onlara şunları söyleyeceğini söyledi: "Yalnızca açık bir ihtiyaç olduğunda ve yalnızca işinizi yapacak kaynaklara sahip olduğunuz ve kalıcı barış sağlayan bir sonuç elde ettiğinizde bir plan uygulandığında yurtdışında konuşlandırılacaktır" .
'Olağanüstü ve açıklanamaz'
Eski MI5 şefi Barones Manningham-Buller, 2010'daki Irak Soruşturması'nda, 2003 yılında Irak'ı işgal etmenin Birleşik Krallık'a yönelik terör tehdidini "kuşkusuz arttırdı" ve "bir kuşağın arasında, Irak'taki katılımımızı bizim Afganistan'da İslam'a yönelik bir saldırı olarak yer aldı "dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile düzenlediği basın toplantısında Londra'da konuşan Boris Johnson, "Şimdi, bu vahşeti gerçekleştiren kişilerin, özellikle de o kişinin temel sorumluluğunun altından çıkarılacak bir şey yapmanın zamanı geldi.
"Bence herkesin bunu yapmaya çalışması kesinlikle korkunç.
"Tüm hafta bu hafta kesinlikle teröristlerin eylemlerini meşrulaştırmak veya meşrulaştırmak için herhangi bir girişimde bulunulamayacağını kesinlikle olağanüstü ve açıklanamaz buluyorum" dedi.
Savunma Sekreteri Sir Michael Fallon, terörle mücadelenin yolu, "bu ülkeye saldırı düzenlendiğinde" terörle mücadele yasaları ve polis ve güvenlik güçleri ile "zor" olmak olduğunu söyledi.
O, "Jeremy Corbyn'in parlamentodaki vaktinde her ciddi terörle mücadele mevzuatına karşı çıktığı bir gerçektir."

Lib Dem Lider Tim Farron, Bay Corbyn'in söylediği konuyu kabul etmediğini söyledi: "Ama şunu söylemek için artık vaktim olmadığına katılmıyorum.
"Bu liderlik değil, trajedinin başında insanlara siyaset koyuyor" dedi.
SNP lideri Nicola Sturgeon, Manchester terör saldırısı için suçlu bulunan tek kişi "onu yürüten adam ve ona yardım eden ve onu yatıştıran herhangi biri" dir.
"Ancak dış politikayla ilgili doğru bir tartışmaya sahip olmalıyız ve terörizm de dahil olmak üzere, dünyanın bugün karşı karşıya olduğu zorluklara yardım edip etmemesine mi engel oluyoruz".
UKIP genel başkanı Paul Nuttall, İngiliz dış politikasının ve artan bir İngiliz terör tehdidi arasındaki bağlantı konusunda Bay Corbyn'le "anlaşma eğiliminde" olduğunu söyledi.
"Tories giderse, şimdi Suriye'ye giderdik ve daha da kötüydü.
"Ancak, umarım Jeremy Corbyn bunu geçen gece olanlar için bir bahane olarak kullanmaz."

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image