Arama

Mucitler Küçük, İcatlar Büyük

8 yıl önce

Özel Bir Kolejin Anaokulu tarafından düzenlenen “İcatlar-Mucitler” etkinliğinde icatlarını sergileyen küçük mucitler izleyenleri şaşırttı.

Mucitler Küçük, İcatlar Büyük
ad image
ad image

Hayal güncünün sınırlarını zorlayan icatlarla çocukların çevreye karşı duyarlılıkları ve sosyal sorumluluk bilinci dikkat çekti.

 

Özel Bir Kolejin Anaokulunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği “İcatlar-Mucitler” adlı etkinlikte 6 yaş grubu öğrenciler birbirinden yaratıcı icatlarınıtanıtma fırsatı buldu.Çocukları düşünmeye, araştırmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttırmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla Özel Bir Kolejde düzenlenen “İcatlar-Mucitler Günü”nde,6 yaşındaki minik eller hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve onları rahatsız eden durumlara karşı ürettikleri yaratıcı çözümlerinneler olduğunu icatlarıyla ifade ettiler. Öğrenciler sınırsız bir hayal gücüyle ürettikleri icatlarıkendi yaptıkları bir sunumla izleyenlerle paylaştılar. Miniklerin yaşadıkları sorunlara ürettikleri çözümler gelecekte hayata geçerse birçok soruna çözüm olacaklar.

 

Tasarladıkları icatlarda dikkat çeken konulardan biri de çevreye karşı ne kadar duyarlı oldukları.

 

Hayal gününün sınırlarını zorlayan icatlardan bazıları:

 

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Ütü, Yaşlılar İçin Işıklı Baston, Uzaya Çıkan Asansör, Dünyamızı Kirletenleri Boyayan Makine, Atıkları Çöp Kutusuna Atınca Sinyal Veren Makine, Sokaktaki Kedi ve Köpeklere Mama Veren Makine, Denizdeki Atıkları Süpürge Gibi Çeken Makine, Gözleri Görmeyen Engelliler İçin Güneş Işığıyla Çalışan Tekerlekli Sandalye, Arabaların Egzozundan Çıkan Zehirli Dumanı Bir Yerde Toplayan Makine,  Geri Dönüşüme Atılınca Plastiği Oyuncağa Dönüştüren Makine, Ormandaki Susayan Hayvanlara Su Veren Makine,

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image