Arama

Ümit Karataş, Lisans Tamamlama Müjdesi Hüsrana Dönüşmemelidir !‏

8 yıl önce

Aktif Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Karataş; 115 Bin Sağlık Çalışanının ''Lisans Tamamlama''müjdesi Hüsrana Dönüşmemelidir Dedi.

Ümit Karataş, Lisans Tamamlama Müjdesi Hüsrana Dönüşmemelidir !‏
ad image
ad image

2009 yılında ön lisans mezunu hemşire, ebe, sağlık memurları için 3 üniversite ile protokol yapılıp, lisans mezunu olmalarının sağlandığını ve diğer tüm bölümlerin bu konuda mahrum edildiğini belirten Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş;''Sendika olarak bu mağduriyetin giderilmesi için Basın yoluyla Kamuoyuna sesimizi duyurmamız ve Yetkililerin bir an önce bu konuda adım atmaları için girişimlerde bulunmamız sonucunda;115 bin Sağlık Çalışanının ''Lisans Tamamlamadan yararlanacağı'' müjdesini verdiklerini söyledi. 

Lisans Tamamlama müjdesinin hüsrana dönüşmemesi için 2009 yılında olduğu gibi öğrenim gideri olarak alınan harç bedelinin yüksek olmamasını ve o dönem Sağlık çalışanlarının yaşamış olduğu sıkıntıların tekrar yaşanmaması adına uygun bir bedel olmasını ve Memur maaşları göz önünde bulundurulduğunda kayıt yaptıramayacak Sağlık Çalışanının olmaması için bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ve başvuracakların öncelikli olarak Kamuda görev yapan Sağlık Çalışanı olması gerektiği uyarısında bulundu.


YÖK tarafından yapılan 23 Temmuz 2015 tarihli lisans tamamlama duyurusunda Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Çevre Koruma ve Kontrol Programı v.b gibi sağlıkla ilgili bazı ön lisans programlarına lisans tamamlama hakkı verilmediğini belirten Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş sözlerine şöyle devam etti;''Söz konusu ön lisans programlarından mezun olanların mağdur olmaması için lisans tamamlama hakkı verilmeyen sağlıkla ilgili tüm ön lisans programlarının da lisans tamamlama programları arasına dâhil edilmesi için YÖK'e yazı ile başvurduk.

Lisans Tamamlamaya başvuracak adaylar;19.11.2014 tarihine kadar mezun olanlar Lisans Tamamlamaya başvuracaklar.2015-2016 eğitim-öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular e-Devlet şifresiyle 3-14 Ağustos 2015 tarihleri arasındahttps://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacaktır.Tercihler 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında aynı internet adresinden yapılacaktır.Tercih işlemleri sırasında ön lisans alanlarına göre hangi alanlarda lisans tamamlama programları açılacağı, programların yer alacağı üniversiteler ile kontenjanları ve yerleştirmeye ilişkin esaslar yayımlanacaktır.Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015 tarihine kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BT Sinternet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca posta yolu ile gönderilmeyecektir.Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacaktır.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında yerleştirilemeyen adaylar için takip eden yıllarda lisans tamamlama programları açılmaya devam edilecektir'' dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image