Arama

Van’da Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması yapıldı

8 yıl önce

VAN - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Sadâ Erkekler arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" finali yapıldı.

Van’da Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması yapıldı
ad image
ad image

Edremit İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünü yaptığı Genç Sadâ Erkekler arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın finali yapıldı. İmam-ı Azam Camii Konferans Salonunda düzenlenen ve 15 imam hatip lisesinin yarışmacı olarak katıldığı etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Din Öğretimi Sorumlu Şube Müdürü Fesih Vural, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selayman Çatal, bu güzel yarışmanın kaybedeninin olmadığını belirterek, “Gençliğin çok farklı, anlamsız yarışmalarla tüketildiği, ahlaksızlığa itildiği günümüzde, bu güzel gençlerimizin iyilik üzerine yarışmaları, Kur’an okuma üzerine yarışmaları çok daha anlamlı kılmaktadır. Kur’an-ı anlamak insanı anlamaktır. Kur’an-ı anlamak hayatı anlamaktır. Kur’an, kelimenin tam manasıyla bir hayat kitabıdır. Kur’an okumak ucu cennete ulaşan bir yolculuğa çıkmaktır. Rabbim hepimizi Kur’an-ı okuyan, anlayan ve hayatını onunla inşa edip hayatına aktaranlardan eylesin.” dedi.

Dünyanın içinde bulunduğu çıkmazdan, sıkıntılardan kurtaracak olanın Kur’an ahlakı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Bu güzel yarışmaya şahitlik yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan ötürü tüm katılımcıları Allah’ın güzel selamıyla selamlıyorum. Ne mutlu bize bu güzel nesli, Kur’an’ın yolunda olan bu güzel kuşağı burada dinliyor olmamıza. Dünyayı bu dar boğazdan, bu keşmekeşlikten, bu girdaptan, bu çileden çıkaracak olan hiç şüphesiz Kur’an ahlakıdır. İnsanlar Kur’an-ı Kerim’e meyil ettiklerinde, onu kanaat ettiklerinde insanın içerisinde bir hoşnutluk, bir güzellik çıkıverir. Bu da Kur’an'ın mucizelerinden biridir." diye konuştu.

Kırekin, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün burada güzel kardeşlerimiz Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okuyarak Kur’an-ı bir kez daha sevdirmenin, bir kez daha okumaya bizleri teşvik etmenin gayreti içinde bulundular. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzel yoldan hiç ayrılmasınlar ve hep ailelerine, çevrelerine, toplumlarına bu güzelliklerle örnek olsunlar. Son dönemde toplumların içinde bulunduğu bu zilletten çıkaracak olan Kur’an-ı Kerim’i genç nesillere sevdirmenin yolu da bu olacaktır. Bu anlamda bu genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onları yalnız bırakmayan, onların yetişmesinde emeği geçen ailelerine, kardeşlerine, onları en güzel yetiştiren öğretmenlerine, okul yöneticilerine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah bizleri bu yoldan uzak tutmasın. Bizi sürekli Kur’an yolunda, Kur’an ahlakıyla işleyenlerden eylesin.” ifadelerini kullandı.

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Sadâ Erkekler arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nda Edremit İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Sefa Ersöz Akıncı birinci, Özalp İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Faruk Aykut ikinci, Hüseyin Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Seyfullah Muaz Sığırta ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image