Arama

Yeni Merkez-Sol Parti Aralık ayında Yunanistan'da kurulacak

6 yıl önce

Demokratik Koalisyon ve PASOK şefi Fofi Gennimata Cuma günü "ülkenin Syriza'dan ve felaket politikalarından kurtulması için" mümkün olan en kısa sürede seçim yapılması istedi.

Yeni Merkez-Sol Parti Aralık ayında Yunanistan'da kurulacak
ad image
ad image


Gennimata, Atina Barış ve Dostluk Stadyumunda düzenlenen Demokrat Koalisyon'un üç günlük kongresinin açılış konuşmasında geniş bir kitleye sesleniyordu.

Demokratik Koalisyon PASOK ve Demokratik Soldan oluşur. İki partili koalisyon son anketlerin işaret ettiği gibi hız kazanıyor gibi görünüyor. 
PASOK şefi, Aralık ayından önce yeni bir merkez sol partisinin kurulacağını açıkladı. Yeni partinin genel başkanı, Ekim ayında açık ve tramvay prosedürleriyle seçilecek. Ayrıca SYRIZA ile olası herhangi bir işbirliğine karar vermedi.

Bu amaçla, Nikos Alivazatos Anayasa Hukuku Profesörü başkanlığındaki bağımsız bir Etik ve Prosedürler Sertifikasyon Komitesi kurulmasını önerdi. Gennimata'nın vurguladığı gibi bu komite, liderliğin seçimine ve yeni ilerici partinin kurucu konferansına yönelik olarak kredinin şeffaflığını ve saydamlığını garanti edecek ve gözetim sorumluluğunu üstleneceğini vurguladı.

Konuşmasında PASOK başkanı, hükümetin başarısızlıklarını ve ahlakını eleştirdi. "Bay. Tsipras, krize anıtsal halkçılık ve demagoji ile iktidara gelme, Solun değerlerini azaltma ve kendisine güvenen ilerici vatandaşlara ihanet etmekten yararlandı "dedi.

Gennimata, "Seçimler sırasında sağır bir şekilde yenilecekler" diyen Gennimata, "Ülkedeki sorunların çözümü seçimlerden geçiyor. Muhalefetin getiremediği seçimler. Bu hükümet ne kadar çabuk ayrılırsa o kadar iyi olur. "

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image