Arama

2018 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Heyecanı Başlıyor

6 yıl önce

2016 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması bu yıl 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecektir. İstanbul 3. Havalimanı’nda “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliği ile gerçekleşecek etkinliğin hedefi, İHA konusundaki farkındalığı arttırmak ve katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmaktır.

2018 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Heyecanı Başlıyor
ad image
ad image

 

Bu yarışmanın amacı özellikle yangın veya kaza gibi acil durumlarda insanlara yardım edecek, sivil kullanıma yönelik olarak İnsansız Hava Araçları geliştirilebileceğini ortaya koymaktır.

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olan yarışmada öğrenciler, istenilen özelliklerde sabit veya döner kanatlı İHA’larla uçuş ve manevra kabiliyeti, otonom uçuş, faydalı yük tanıma, taşıma ve bu yükü istenen bölgeye bırakma becerilerini göstereceklerdir. Takımların yarışma web sitesinde ilan edilen Kurallar Kitapçığı’nda belirtilen teknik ve idari kurallara uymaları gerekmektedir.

Yarışmaya başvuran takımlar belirtilen tarihlerde TÜBİTAK’a önce Kavramsal Tasarım Raporu, daha sonra Detaylı Tasarım Raporu göndermek zorundadır. Bu raporlar ile takımların araçlarını yaparken kaydettikleri ilerlemeler takip edilmekte ve yarışma jürisi tarafından raporlar puanlanmaktadır. Takımların yarışma günü uçuş görevlerini gerçekleştirme sıraları Detaylı Tasarım Raporundan aldıkları puana göre belirlenecek ve uçuş görevleri en yüksek puan alan takımdan başlanarak gerçekleştirilecektir.

Her aracın kendi kategorisinde değerlendirildiği yarışmada sabit ve döner kanatlı İHA’lar farklı görevleri gerçekleştirecektir.

Yarışma süresince her takım, tüm uçuş görevleri için en fazla 5 uçuş hakkına sahip olacak. Ancak takımların bu haklarını kullanabilmeleri için kendilerine uçuş sırasının gelmesi gerekmektedir. Uçağın görev uçuşu için pistten kalkışı bir hakkın kullanılması anlamına gelmektedir. Görevler sırayla gerçekleştirilecek ve bir görevin gerçekleştirilmesi için bir önceki görevin başarılı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir.

Yurtiçinden katılan takımlar için, yarışmaya hazırlık sürecinde Detaylı Tasarım Raporu Hazırlama Teşviki olarak 4.000 TL ve Katılım desteği olarak da 2.500 TL, yurtdışından katılan takımlar için ise toplam 5.000 TL teşvik verilmektedir. Yarışma sonucunda her iki kategorinin birincilerine 10.000 TL, ikincilerine 7.500 TL, üçüncülerine 5.000 TL ödül verilmektedir. Ayrıca sportmenlik, centilmenlik, takım ruhu vb. alanlarda gösterilen başarılar için her iki kategoride 2.500 TL mansiyon ödülü verilmektedir.

Kaynak : tubitak

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image