Arama

Air India, South Bombay'daki sanat müzesi için Rs 3.5 crore ihalesini tasladı

6 yıl önce

Yaklaşık üç ay içinde ulusal taşıyıcı, yıllar boyunca Nariman Point'deki merkezindeki toplam sanat eserinin müzesini Rs 3.5 crore'luk bir değerle kurulacak bir müzeye kavuşturacak.

Air India, South Bombay'daki sanat müzesi için Rs 3.5 crore ihalesini tasladı
ad image
ad image

 

En büyük isimlerinden bazılarının resimler ve heykeller ev sahipliği yapacak müze, Hindistan sanat sahnesinin , birinci katında gelecek Air India Nariman Point binanın. Müzeyi kurma ihalesi Pazartesi günü başladı. AI genel müdürü (finans) Kirti Rao, Mirror'a verdiği demeçte, "Bu sanat eserlerinin çoğu dünyanın her yerine yayılıyor, restorasyona devam ediyoruz, endüstrideki bazı üst düzey isimler bize yardım ediyor ve bazı insanlarla istişarelerde bulunuyoruz" dedi. AI, müzeyi 15 Ağustos'a kadar açmayı umuyor ancak Rao, daha uzun sürebileceğini belirtti.

Taşıyıcının personeli, ekranda VS Gaitonde, MF Husain, Arpana Caur, Anjolie Ela Menon, B Prabha ve KH Ara gibi sanat endüstrisinden kimin kim olacağını söyledi. Tata şirketi olarak başlayan Air India, sanatını Tatas'tan devraldı. Rao, Tata şirketlerinin çoğunun yıllarca sanat eseri edinmiş olduğunu da sözlerine ekledi. Havayolu yetkilileri, taşıyıcı genişledikçe, dünya genelindeki birçok ofisinin de çalışmalara başladığını söyledi. Anjolie Ela Menon, B Prabha ve KH Ara. Tata şirketi olarak başlayan Air India, sanatını Tatas'tan devraldı. Rao, Tata şirketlerinin çoğunun yıllarca sanat eseri edinmiş olduğunu da sözlerine ekledi.

Havayolu yetkilileri, taşıyıcı genişledikçe, dünya genelindeki birçok ofisinin de çalışmalara başladığını söyledi. Anjolie Ela Menon, B Prabha ve KH Ara. Tata şirketi olarak başlayan Air India, sanatını Tatas'tan devraldı. Rao, Tata şirketlerinin çoğunun yıllarca sanat eseri edinmiş olduğunu da sözlerine ekledi. Havayolu yetkilileri, taşıyıcı genişledikçe, dünya genelindeki birçok ofisinin de işleri olduğunu söyledi. 

Air India kaynakları Mirror'a bazı eserlerin üst düzey personel tarafından cebe alındığını söylemesine karşın Rao bunu reddetti ve tüm parçaların elden belgelendiğini ve "tek kişi çalınmadığını" söyledi.
Bazı sanat eseri Mumbai'deki JJ Sanat Okulu'ndan alınmıştı ve daha önceki günlerde, sanatçılara nakit ödeme yerine uçak bileti verildiği biliniyordu.
İhaleye katılan bir yetkili, heykeller, oymalar, eski saatler ve ağaç işleri dışında 1500 ila 2000 sanat eseri bulunduğunu açıkladı. Havayolu ayrıca ülkenin farklı bölgelerini temsil eden 65'i de dahil olmak üzere tekstil ve kostümlerden oluşan bir koleksiyona sahiptir.
Sanat tarihçisi ve eski NGMA (Mumbai) yönetmeni Saryu Doshi, "Bazı güzel antikalar ve Gaitonde ve B Vithal'ın modern yapıtları var" diyor. "Biz burada toplama ve sergi ile ilgili yetkililerle bir kaç görüşmeler yaptık, ancak daha sonra NGMA Delhi'de sergilendi" dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image