Arama

Çin'in toplu otobüs projesinde tutuklananlar

6 yıl önce

Pekin'deki polis trafik sıkışıklığını yenmek için "sürüklenen bir otobüs" yaratmak üzere hurdaya çıkarılan bir projeyle bağlantılı yasadışı bağış toplama amaçlı 32 kişiyi tutukladı.

Çin'in toplu otobüs projesinde tutuklananlar
ad image
ad image

 

Geçiş töreninde trafik sıkışıklığının üstünde yükselen fütüristik fikir geçen sene başlatıldığında uluslararası bir dikkat çekti ancak sonunda geçen ay hurdalı kaldı.

Bir yatırım aldatmacadan başka bir şey olmadığı yönünde bir spekülasyon yaşanıyordu.

Açıklamada, polis yatırımcıların varlıklarını iyileştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Çin, çevrimiçi platformların, çoğunlukla ülkenin devlet bankaları tarafından göz ardı edilen yeni açılan yatırımlara büyük getiriler sağladığı bir dizi dolandırıcılık gördü.

Tutuklananlar arasında aynı zamanda eşler arası finansman şirketi Huaying Kailai Varlık Yönetiminin kurucusu olan Transit Yükseltilmiş Otobüs Şirketinin (TEB) 47 yaşındaki CEO'su Bai Zhiming vardı.

Diğer 31 kişi Huaying Kailai çalışanlarıydı.

Yatırımcıların projeye para yatırmaları durumunda yatırımcılara % 12 oranında getiri teklif edildiği bildirildi ancak Çin medyasındaki iddialar, bunları finansal ürünler almaya zorlamak için bir yol olduğunu söyledi.

TEB test pistleriGörüntü telif hakkıGETTY IMAGES

Resim yazısıTEB, günlük tıkanıklığın 2m üzerine yükselen trafiği yakınlaştırmaktı.

Otobüsle ilgili şüpheler - yaklaşık 5m yüksekliğinde ve 8m genişliğinde 22m uzunluğunda bir elektrikli araç - ilk denemeden kısa süre sonra tüm testler durdurulduğunda ortaya çıkmaya başladı.

Birçoğu, aracın eğrileri yönetebileceğinden ya da köprü altında oturabileceğinden şüphe etti ve eleştirmenler, kendi yolcuların ağırlığını ve yolcuğunun ağırlığını taşımaya yetecek kadar güçlü olmasına bakılmaksızın köşeleri nasıl çevirdiğini sordu.

Diğerleri, test çalışmasında kullanılan modelin, fikir 2010'da ilk kez piyasaya sürüldüğünde sunulan model ile aynı olduğunu farketti ve teknik ilerleme kaydedilmediğini öne sürdü.

Orada otobüs makamlarca onaylanmış olup olmadığı konusunda karışıklık da - ama Financial Times gazetesi bildirdi TEB dayanıyordu Hebei eyaleti Qinhuangdao hükümeti demişti içeri $ 1.5 milyar (£ 1.2 milyar) yatırım yapacağını projesi.

Geçtiğimiz ay Çin medyası, Qinhuangdao test bölgesinin yıkıldığını bildirdi .

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image