Arama

Federal Reserve başkanının ilk toplantısı Kongrede yapıldı, çünkü Cumhuriyetçiler bu görevi üstlendi.

7 yıl önce

FEDERAL KORUYUCU Başkan Janet Yellen, Cumhuriyetçiler'in Beyaz Saray'ı ve iki evini ABD ekonomi politikasının yönü hakkında üç yıllık görev süresinden daha az netlikle ele geçirmesinden bu yana ilk kez Salı günü Kongreye gitti.

Federal Reserve başkanının ilk toplantısı Kongrede yapıldı, çünkü Cumhuriyetçiler bu görevi üstlendi.
ad image
ad image

 

Başkan Donald Trump'in ekonomi politikalarının ayrıntıları halen bilinmiyor.

Mali düzenlemenin birkaç ayrıntıyla geriye döndüğünü açıkladı ve söz verdiği vergi indirimlerinin boyutu, kapsamı ve zamanlaması konusunda netlik bulunmuyor.

İthalatta olası yeni vergiler ve artan altyapı harcamaları, enflasyonu artırabilir ve doların hızla yükselmesini sağlayabilir, belirsizlikler Fed'in faiz politikası için bir rotayı çizmesini sıradışı derecede güçleştirir.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Gerçekte neler olacağı konusunda belirgin bir belirsizlik var, kimsenin bilemediğini sanmıyorum," dedi.

En iyi zamanlarda dahi, Fed'in ekonomideki kaymaları görebilme yeteneği sınırlıdır.

2012'de faiz oranlarının 2014'te yükselmeye başlayacağı ancak politika yapıcılar, ilk fiyat artışları için Aralık 2015 yılına kadar beklediklerini belirtti.

2016'da dört faiz oranının yükseldiğine dair bir tahmin olduğu ortaya çıktı.

Yellen, Salı günü saat 10.00'da Senato Bankacılık Komitesi nezdinde altı ayda bir tanıklık yapacak. O yarın House Financial Services Komitesine seslenilecek.

Amerikan ekonomisi şimdi pek çok tahminle Fed'in "tam istihdam" olarak gördüğü şey etrafında enflasyon yüzde 1,6'ya kadar yükseldi ve ekonomi geçen yıl yüzde 1,6 oranında büyüdü.

Janet Yellen gözlük kapıyorREUTERS

Yellen, Salı günü Senato Bankacılık Komitesi nezdinde altı ayda bir tanıklık yapacak

Fed'in bu yılki ekonomik projeksiyonlarına dayanarak faiz oranları 25 baz puanlık adımlarla üç kat arttırabilir.

Merkez bankasının 1 Şubat poliçe açıklamasında Fed yetkililerinin Trump politikalarına bakış açılarının ne kadar az olduğunun bir yansıması çok az değişiklik gösterdi.

Johns Hopkins Üniversitesi ekonomi profesörü ve Fed Yönetim Kurulu eski özel danışmanı Jon Faust, "Bunun ticarette bir savaşa dönüşmek gibi yanlış olabileceği çok yol var" dedi.

Ulusal Ticaret Konseyi Başkanı Peter Navarro da dahil olmak üzere bazı Trump danışmanları, Çin'in ve Almanya'nın ticaret politikalarını eleştirdi ve Washington'un küresel ticareti bozabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Aynı zamanda yeni cumhurbaşkanının Hazine Sekreteri Steve Mnuchin, Washington'un küresel ekonomik forumlara katılmaya devam edeceğini de vurguladı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image