Arama

Nisyros'un Güzel Volkanik Adasını Ziyaret Etmenin 8 Sebebi

6 yıl önce

Nisyros , turizm büyümesinin hâlâ dokunulmamış en güzel Ege adalarından biridir. Kos ve Tilos arasında bulunan Dodecanese adalar grubunun bir parçası. Adanın yüzeyi 41 km, kıyı şeridi 28 km'dir.

Nisyros'un Güzel Volkanik Adasını Ziyaret Etmenin 8 Sebebi
ad image
ad image

 

Mitolojiye göre, Tanrı ve Devler arasındaki savaş sırasında yaratılmıştır. Poseidon, dev Polyvotis'i Kos'a kadar kovaladı, bir kısmını kesip onu düşmanına atarak onu sonsuza dek Ege Denizi'nin dibinde batırdı.

Efsanevi kaya modern Nisyros'tur ve yanardağın patlamalarının yenilmiş devi öfkeli nefes aldığı söylenir. Bu patlamalar, Yunanistan'ın en genç volkanik merkezi olarak kabul edilen adayı, hala aktif olan Milos, Santorini ve Methana yanardağlarıyla şekillendirdi.

Ada'yı ziyaret etmeye değer en önemli 8 neden şunlar:

İnanılmaz Köyler

Adada birkaç şirin köy var ve en büyüğü Mandraki. Geleneksel mimari ve harika manzaralı bir fotoğraf kitabı.

Dar çakıl sokakları ve meydanları, dolaşarak antik bir zamana aitmiş gibi hissedebileceğiniz köylerin etrafında dantel. Evler volkan kayalarından yapılmış ve pomza taşıyla izole edilmiş olup ahşap balkonlara sahiptir.

Nisyros'taki gece hayatı, Yunanistan'daki parti adalarının telaşlı hızı gibi bir şey değildir. Tembel yaz gecelerinizin tadını çıkarmak için şirin yerel tavernaları ve bazı barları bulacaksınız.

Volkan

Aslında adanın merkezine gidebilir, yanardağ boyunca ilerleyebilir ve kaynayan delikleri izleyebilirsiniz. Volkan 1888 yılından bu yana patlak vermedi ve muhteşem.

Nikia'daki Volkanoloji Müzesi

Kaldera'nın kenarında yer alan bu manzara nefes kesicidir ve çevreniz hakkında bir iki şey öğrenebilirsiniz. Yanardağ hakkında çeşitli gerçekleri göstermek için 3B hareketli görüntüleri var, bu nedenle bunları kontrol etmeyi unutmayın.

Paleokastro, Ada'nın Akropolisi

Eski çağın klasik dönemine ve kalıntılarına dayanan Paleokastro, dünyanın en sert kayalarından biri olan bazaltik andezit, volkanik kaya malzemesinden inşa edilmiştir. Bu, zamanın tamamında akropolisin korunmasına yardımcı olmuştur.

Mağarada İnşa Edilen Bir Manastır

Panagia Spiliani Manastırı, Mandraki'nin kuzeybatısında bir tepenin üstünde, manastırın en büyük kısmı ise bir mağarada inşa edilmiştir. Gerçekten eşsiz bir deneyim olan mağara, iki kiliseye ayrılmıştır ve kesinlikle görülmeye değer bir yerdir.

Nisyros Termal Kaplıcaları

Nisyros kıyılarındaki çeşitli noktalarda, 30 ila 60 derece arasında değişen sıcaklıklardaki sıcak su yayları bulacaksınız. Kaynaklar kas ve cilt tedavileri için terapötik amaçlı olarak bilinir.

Mandraki limanından 1.5 km doğuya doğru, Loutra termal kaplıcasını 37 santigrat derece sıcakta bulacaksınız.

Güzel kumsallar

Adada düşük trafik nedeniyle, Nisyros plajları süper temiz ve rahatlatıcı.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda farklı plaja her gün gidebilirsiniz. Bazı favoriler Lefki plajı veya Gialiskari, Lyés, Páloi, Pachia Ammos, Katsouni, Aghios Savas, Aghia Irini ve Chochlakia'dır.

Yerel Mutfağı Denemelisiniz

Nisyros'da karşılaşacağınız pek çok geleneksel yemekler var. Bazı tipik "spitiko" ya da ev yapımı lezzetler, keçi doldurulmuş pide, nohut ve kapamadır. Tabii ki, bir adada olduğunuzdan, daima taze deniz ürünleri var!

Ulaşım

Nisyros'a Kos'dan veya diğer ada adaları ve Pire'den gelen turların bir parçası olarak gidebilirsiniz.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image