Arama

USS Fitzgerald kazası: Yedi deniz kuvvetli mürettebatı Japonya'yı kaçırdı

6 yıl önce

Gemileri Japonya kıyılarındaki bir ticaret gemisi ile çarpıştıktan sonra Yedi Amerikan Donanması mürettebatı kayıptı.

USS Fitzgerald kazası: Yedi deniz kuvvetli mürettebatı Japonya'yı kaçırdı
ad image
ad image

 

Yaralılar arasında USS Fitzgerald'ın komuta subayı helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Yok edici, Yokosuka'nın güneybatı yaklaşık 56 deniz mili (104km) konteynır gemisi ile çarpıştı.

Hava görüntüleri, Cumartesi günü saat 17.30'da (GMT: Cuma) saat 02:30 civarlarında meydana gelen çarpışmadan sonra Donanma gemisinin sancak tarafına ağır hasar verdi.

Ne oldu?

Bu çarpışma, ABD'nin 7. Filosunun bulunduğu, 80 denizaltı ve gemi içeren ve USS Fitzgerald'ın da bulunduğu bir Japon liman kenti olan Yokosuka'nın yakınında gerçekleşti.

154 metrelik (505 ft) güdümlü füze destroyer gemisinin o anda nereye gideceği belli değil.

222 metrelik (730ft) Filipinli bir konteyner gemisi olan ACX Crystal, Japon şehirler Nagoya ve Tokyo arasında dolaşıyordu.

Deniz trafiği kayıtları, ACX Crystal'in USS Fitzgerald ile çarpışmadan yaklaşık 25 dakika önce ani bir U dönüşü yaptığını gösteriyor. Neden rotanın değiştiği net değil.

Deniz trafiği kayıtları, çarpışma anında 14.6 knot (27 km / s) hızla yol aldığını gösteriyor.

USS Fitzgerald kazasında: Resimlerde

USS Fitzgerald kazasının yerini gösteren harita - 17 Haziran 2017

USS Fitzgerald ile çarpışmadan önce ACX Crystal gemisinin rotası - 16 Haziran 2017Image telifHAKKI MARINETRAFFIC.COM

Resim yazısıACX Crystal, hızla rotayı ayarlamadan ve Tokyo'ya doğru yola çıkmadan önce, çarpışmadan önce bir U dönüşü gerçekleştirdi.

USS Fitzgerald için deniz trafiği kayıtları kamuya açık değildir.

Hasar ve yaralanmalar ne kadar kötü?

Japonya'nın sahil güvenlik görevlisi, aramayı yedi kayıp ekip üyesi için ABD ekipleriyle koordine ediyor. Yerel saat ikindi vakti gelince, 7. Filo mürettebat üyelerinin hala hesaba katılmadığını söyledi.

Donanma yetkililerine göre, Donanma gemisinin komutanı Cdr Bryce Benson, ABD Deniz Kuvvetleri Hastanesi Yokosuka'ya nakledildikten sonra istikrarlı bir durumda idi.

Diğer iki denizci "laserasyon ve morluklar" için tedaviler için helikopterle hastaneye uçakla edildi, 7 Filo Twitter'da söyledi .

Öğleden sonraki yerel saatle, USS Fitzgerald'daki tüm taşkınların kontrol altında olduğunu söyledi. Batmak riski taşımaz.

Gemi şimdi Yokosuka'ya döndü - kendi gücüyle, ancak sınırlı tahrik ile.

3. Bölgesel Sahil Güvenlik Komutanlığının hazırladığı bir fotoğraf US Deniz Kuvvetleri destroyeri USS Fitzgerald ile olan çarpışmasından sonra hasarlı konteyner gemisi ACX Crystal'i gösteriyorResim telif hakkıEPA

Resim yazısıACX Crystal'ın hasarları Donanma gemisine göre daha az ciddiydi

Japon kıyı şeridi muhafızı ACX Kristali'nin USS Fitzgerald'ının üç katı ton ağırlığının altında olduğunu ve 30.000 tonun altında olduğunu söyledi.

Liman yayı hafif hasar vermiş ve şimdi Tokyo'ya ulaşmıştır.

Associated Press ajansı, konteyner gemisindeki 20 Filipinli mürettebat arasında herhangi bir yaralanma olmadığını bildirdi.

USS Fitzgerald ve ACX Kristal gemilerinin karşılaştırılması

Patlamanın nedeni nedir?

USS Fitzgerald'da bulunanların akrabaları, 7. Filos'un Facebook sayfasında sevdikleriyle ilgili bilgi istiyorlardı. Bir bilgi hattı kuruldu .

Japon yayın kuruluşu NHK, trafik kazasında ve daha önce çarpışmalar yaşayan sularda meydana geldiğini söyledi. Pasifik'i her iki yönde geçmenin yanı sıra Tokyo'dan giden gemiler, kazanın yaşandığı körfezden geçiyor.

NHK söyledi ticari gemi kaptanları bir dernek çarpışmaları önlemek için bölgede doğu-batı şeritlerinin oluşturulması için çağrıda bulunuyor.

ABD Deniz Kuvvetleri operasyon şefi Adm John Richardson , sosyal medyada çıkan bir açıklamada "Daha fazla bilgi öğreneceğimiz için bunu Fitzgerald aileleri ve uygun olduğunda kamuoyu ile paylaşacağız" [...]

Tüm düşüncelerimiz ve endişelerimiz Fitzgerald ekibi ve aileleri ile birlikte. "


Dünyanın en gelişmiş savaş gemilerinden biri - Rupert Wingfield-Hayes, BBC News, Tokyo

Çarpışmanın meydana geldiği alan son derece meşgul, Tokyo körfezinin içine ve dışına gidip giden yollar var.

Bununla birlikte, USS Fitzgerald son derece sofistike radar sistemleri ile dünyadaki en gelişmiş savaş gemilerinden biridir.

Şu an kayıp denizcilerin aranmasına odaklanıyor. Daha sonra, soruşturma, dünyanın en sofistike savaş gemilerinden birinin sakin, berrak bir gecede 30.000 tonluk bir kargo gemisine çarpışmamasını nasıl başaramayacağına bakacak.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image