Arama

Masif haydut dalgaları daha önce düşünüldüğü kadar seyrek değil

7 yıl önce

Bilim adamları, 9 Ekim sabahının erken saatlerinde Kuzey Denizi Ekofisk platformları tarafından kaydedilen en keskin dalgalar arasından aşırı dalgalar hakkında yeni bilgiler yakaladı.

Masif haydut dalgaları daha önce düşünüldüğü kadar seyrek değil
ad image
ad image

 

Bu, Atlantik Uzaktan Algılama Arazi / Okyanus Deneyi (ARSLOE) sırasında Batı Atlantik Okyanusu'ndaki RV Cape Henlopen'in güvertesinden alınan sahtekar bir dalga fotoğrafı. Sahtekarların tepesi sağdan sola doğru uzanır. Kredi: H. Mitsuyasu Çizgili şekil: Her periyottaki grupların yüzey yüksekliği, zaman ekseni ve periyodun logaritması olarak saniye cinsinden gösterilir. 32 periyodun tümü görüntülenir ve toplamı (20'ye bölünür) zaman ekseni boyunca grafikleştirilir. Andrea kreti 862 s.

Miami Üniversitesi Rosenstiel Deniz ve Atmosfer Bilim Okulu bilim adamı Mark Donelan ve Norveç Meteoroloji Enstitüsü meslektaşı, Kuzey Denizi Ekofisk platformlarının geçtiğimiz sabah 9: 00'da sabah erken saatlerde kaydedilen en dik dallarından biri olarak aşırı dalgalar hakkında yeni bilgiler yakaladı. .

Günün ilk saatinde, Andrea dalgası okyanus yüzeyindeki dalgaların dalga boyunu, yönünü, genliğini ve frekansını ölçmek için araştırmacılar tarafından tasarlanmış dört nokta kare okyanus sensöründen geçti.

Araştırmacılar, iki açık deniz platformu arasında köprü üzerine kurulu sistem tarafından toplanan toplam 13.535 dalgadan oluşan bilgileri kullanarak dalgaları parçalayarak bileşenlerin böyle dik dalga üretmek için nasıl bir araya geldiğini incelemek için kullandılar.

Saatte 40 mil hızla hareket eden 100 metre genişliğindeki "su duvarı" ndan alınan veriler, Andrea'nın ortalama deniz seviyesinin 49 fit yüksekliğinden daha yükseklere ulaşmış olabileceğini gösterdi. Ayrıca, haydut dalgaların daha önce düşünüldüğü gibi seyrek olmadığını ve fırtınanın herhangi bir yerinde günde iki kez meydana geldiğini tespit ettiler. Bulgular, dalgaların daha dik olduğu, en sık rastlanan sahtekarların herhangi bir yerinde her üç haftada bir meydana geldiğini gösterdi.

Andrea tepe yüksekliği, anlamlı yüksekliğin 1.63 katıdır (ortalama en yüksek üçüncü dalga yüksekliği). Andrea dalgasının optimum odaklanması, tepenin, önemli yüksekliğin 1,7 katı kadar kırarak daha da yüksek ve sınırlı olabileceğini gösterdi. Bu, sahtecilerin herhangi bir belirli (veya öngörülen) önemli yüksekliğe ulaşabilecekleri en büyük yüksekliği belirler.

UM Rosenstiel Okulu'ndaki okyanus bilimleri profesörü Mark Donelan, "Haydut dalgaların hayat kaybına neden olduğu gibi gemilere ve deniz yapılarına zarar verdiği biliniyor" dedi. "En kötü durum dalgalanan dalga tahminini temsil ederken, sonuçlarımız denizdeki gemilere ve platformlara yönelik tasarım ve güvenlik işlemleri için önemli olan yeni bilgilerdir."

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image