7 yıl önce
Tesla genel müdürü Elon Musk ve Walt Disney patronu Robert Iger, Beyaz Saray'da danışmanlık görevlerinden istifa etti.
Üst düzey yöneticiler görüşlerini de paylaşmak için kuyruklar kuruyor veya en azından tweeting yapıyorlar.
Facebook'un Mark Zuckerberg, Twitter'ın kurucularından biri olan dotcom milyarder Jack Dorsey "inanılmaz kısa görüşlü" olarak nitelendirdiği sürece geri çekmenin "çevre için kötü, ekonomi için kötü" ve çocuklarımızın geleceğini riske attığını söyledi. Geriye doğru hareket et ".
Bu nedenle, Başkan Trump'un kararı ABD ekonomisi için iyi olduğu iddiasındaysa, neden iş - ABD'de ve sonrasında - buna karşı çıktı?
İşte birkaç nedeni:
Paris anlaşması imzalanmadan çok önce dünyanın en büyük şirketlerinin çoğu çevre üzerindeki etkilerini ve iklim değişikliğiyle mücadeledeki rollerini konuşuyordu.
Duyurudan birkaç saat sonra, büyük firmalar Paris'in anlaşma konusundaki ABD resmi tutumu ne olursa olsun, kendi çevresel odaklanmanın kalacağını vurguladılar.
Facebook'un Bay Zuckerberg, oluşturduğu her yeni veri merkezini% 100 yenilenebilir enerji ile güçlendirme planlarıyla devam edeceğini açıkladı; Amazon ise "ölçek ve yaratıcı kültürünü çevre için iyi olan yollarla çalışmaya karar vermeye kararlı" diye ısrar etti.
Bu arada Google'ın CEO'su Sundar Pichai, "hayal kırıklığına uğradı" ve firmasının "herkes için daha temiz, daha müreffeh bir gelecek için çok çalışmaya devam edeceğini" söyledi.
İşletmeleri büyük oranda petrol ve fosil yakıtlara bağımlı olan enerji firmaları bile, daha sürdürülebilir, temiz enerji kaynakları araştırmak ve geliştirmek için yüz milyarlarca dolar harcayarak geleceğe bakıyorlardı.
ABD'li dev ExxonMobil ve Chevron, Başkan Trump'ı Paris anlaşmasında kalmaya çağırdı. Ve Anglo-Dutch devi Shell'den yapılan bir tweet şunları söyledi: "#ParisArasınımıza olan desteğimiz çok iyi biliniyor, daha fazla ve daha temiz enerji sağlayarak rol yapmaya devam edeceğiz" dedi.
İş kararları, çoğunlukla dolar ve sente, maliyetlere ve kazançlara dönüşür. Petrol, gaz ve kömür gibi fosil yakıtlar geleneksel olarak en ucuz enerji şekli iken, güneş, su ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması maliyeti son on yılda dramatik bir düşüş kaydetti.
Bahşedilen, halen hâlâ büyük hükümet sübvansiyonları alıyorlar. Ancak bazıaraştırmalar, şebeke elektriğinden daha ucuz olabileceğini ve hatta tasarruf sağlayabileceğini gösteriyor - bu nedenle işletmeler giderek çekici buluyor.
Örneğin, Walmart, gücünün dörtte birini yenilenebilir kaynaklardan elde ederek yılda 10 milyar dolardan tasarruf ettiğini iddia ediyor.
Eski ABD Başkanı Barack Obama, bu fikri Bay Trump'un hareketine yanıt olarak şöyle özetledi: "Basitçe belirtmek gerekirse, özel sektör şimdiden düşük karbonlu bir gelecek seçti.
"Bu geleceğe kendini adamış ülkeler için Paris Anlaşması, işletmeler, bilim adamları ve mühendisler için yüksek teknolojili, düşük karbonlu yatırımları ve yeniliği benzeri görülmemiş bir ölçekte açığa çıkarmaya yönelik sedye kapılarını açtı.
"Paris Anlaşması'nda kalan uluslar, yaratılan istihdam ve sektördeki kazanımları elde edecek ülkeler olacak" dedi.
Mali etkiyi bir kenara bırakarak, birçok iş dünyası liderleri Paris anlaşmasının yürürlükten kaldırılmasını sorumsuz olarak kınadılar.
Başkan Trump'ın kararı Apple'ın CEO'su Tim Cook'a göre "gezegenimiz için yanlış" idi.
İklim değişikliği veya küresel ısınma, sanayi ve tarımdan çıkan gaz atmosferi veya emisyon üzerindeki zararlı etkiyi ifade eder.
İster ağaç tıknazlığı, iklim değişikliği şüpheci olsun ya da aradaki herhangi bir yerde, iş ve toplum için çevresel değişimin finansal paranın altını çizmek için sert ve yumuşak veriler var.
Bu sebeple tahıl üretimi için hububat yetiştirmek için havaya bağlı olan Kellogg ve General Mills gibi şirketler tedarik zincirini korumanın yollarını arıyor.
Ayrıca yeni ve gelecekteki müşterilerinin, 2020 yılına kadar küresel işgücünün yarısını oluşturacak bin yıllık neslin olduğuna da dikkat ediyorlar. Daha genç demografik, sosyal medyada özellikle sosyal ve çevresel konular hakkında daha tutkulu ve seslidir.
Paris anlaşması, emisyonlara atfedilen sıcaklığın küresel yükselişini sınırlamak içindir. Bu, imzacıların şunları yapmasını gerektirir:
Paris anlaşması ilk kez iklim değişikliği konusundaki tek bir anlaşmayla dünyanın çoğunu birleştirdi.
197'nin 195 ülkesi tarafından imzalandı (yalnızca Suriye ve Nikaragua çekimser kaldı) ve geçen Kasım ayında yürürlüğe girdi.
Bu ülkelerin yaklaşık 150 tanesi, Çin'in arkasında dünyanın ikinci büyük karbon emisyonu olan ABD de dahil olmak üzere anlaşmayı onayladı.
Dolayısıyla ABD destek vermemektedir ve anlaşma daha az etkili olur.
Goldman Sachs yönetim kurulu başkanı Lloyd Blankfein, adımı sadece çevre için değil "ABD'nin dünyanın liderliği" için bir "aksilik" olarak nitelendirdi.